Mon. May 20th, 2024

Najbolje ocijenjeno zubne hitni slučajevi stomatološka ordinacija: U Banjoj Luci postoji veliki broj stomatoloških ordinacija i zubarskih klinika, ali pronalaženje odgovarajućeg zubara može biti izazov. Kada tražite zubara u Banjoj Luci, važno je odabrati stručnjaka koji ima iskustva u pružanju različitih stomatoloških usluga, kao što su liječenje karijesa, parodontalna terapija, protetske nadoknade i implantologija. Dobar zubar Banja Luka – u Banjoj Luci bi trebao biti opremljen najnovijom tehnologijom i opremom kako bi pacijentima pružio najbolju moguću njegu i tretman. Osim toga, trebao bi biti osoba kojoj se možete obratiti sa svim vašim pitanjima i nedoumicama o oralnom zdravlju i higijeni. Otkrij još više informacije na stomatoloska ordinacija Banja Luka.

Koja je procedura za zubne implantate? Zubni implantati mogu potrajati nekoliko mjeseci da se dovrše, ali kada se urade, oni pružaju snažan, dugotrajan zamjenski zub koji izgleda i funkcionira baš kao prirodni zub. Prvi korak je zakazivanje konsultacija sa kvalifikovanim specijalistom za dentalne implantate prije procedure ugradnje zubnih implantata. Implantat može potrajati sedam ralnih mjeseci za integraciju u vilicu nakon postavljanja. Za to vrijeme morate izbjegavati pritisak na implantat i slijediti upute za postoperativnu njegu koje vam daje stomatolog. Kada se implantat potpuno integriše, stomatolog će pričvrstiti abutment na vrh. Vaš stomatolog će zatim pričvrstiti nadomjestak na uporište (obično zubnu krunicu, most ili protezu). Zubar obično kreira prilagođenu restauraciju nakon što desni zarastu oko zubnog nastavka.

Jesu li vaše biserno bijele boje izgubile sjaj zbog prljavih sivih ili žutih mrlja? Mrlje na zubima mogu se pojaviti kako starimo, ali neke uobičajene namirnice, pića, pa čak i vode za ispiranje usta mogu zamrljati zube. Lijekovi “uradi sam” mogu pomoći u izbjeljivanju zuba, a izbjegavanje supstanci koje boje zube može zaustaviti daljnju promjenu boje. Iskoristite ove tajne za belje zube da vratite svoj sjajan osmeh.

Vaše dijete bi trebalo posjetiti zubara do svog prvog rođendana. Rana preventivna njega dugoročno štedi novac. Izvještaj CDC-a pokazuje da su troškovi stomatološke njege skoro 40% niži u periodu od 5 godina za djecu koja posjećuju zubara do 5 godina. Vaš stomatolog može predložiti kada bi vaše dijete trebalo početi koristiti vodicu za ispiranje usta. Moraćete da sačekate dok on ne zna kako da to ispljune. Evo nekoliko savjeta koji će pomoći da zubi vašeg djeteta budu zdravi i jaki počevši od 3 godine: Koristite količinu paste sa fluorom veličine graška i pobrinite se da je dijete ispljune nakon pranja zuba. Vaše dijete pere zube najmanje 2 minute dva puta dnevno. Počnite sa čišćenjem koncem čim se zubi dodirnu, ili čak i ranije kako biste stekli dobre navike. Pomozite svom djetetu da pere zube i konac i podsjeti ga da obrati pažnju na zadnje zube. Posjetite stomatologa svakih 6 mjeseci.

Pretjerano izbjeljivanje – od upotrebe previše gela za izbjeljivanje ili prečestog nanošenja – može trajno oštetiti zube. Prekomjerno izbjeljivanje također može učiniti da zubi izgledaju prozirni ili bezbojni, što se ne može popraviti bez potpune zamjene zuba. Ova translucencija može učiniti zube gžarkaste boje. Ne brinite da ćete imati najbeli osmeh koji možete dobiti. Ne samo da ovo može brže stareti vaše zube (i pogoršati žutilo), bijeli zubi zapravo ne ukazuju na zdrav osmijeh.

Možda ćete biti iznenađeni kada otkrijete da je soda bikarbona prirodni izbjeljivač zuba. Zapravo je u većini vrsta pasta za zube! Da biste ga koristili direktno na zubima i izbjelili ih, pomiješajte četvrtinu čajne žličice sode bikarbone s malo vode da napravite pastu. Zatim ga jednostavno nanesite na zube. Morat ćete to raditi svaki dan da biste vidjeli efekte, to je postepen proces. Ovo je odlično za vaše zube i desni. Jednostavno dodajte kašičicu soli u šolju proključale vode i ostavite da se ohladi. Zatim ga možete koristiti na isti način kao i vodicu za ispiranje usta. Sol je prirodni antibakterijski, ubija neprijateljske bakterije u vašim ustima.

Sama izrada dentalnih krunica na implantima, počinje otvaranjem implanata i uzimanjem otisaka. Nakon uzimanja otisaka u zubotehničkoj laboratoriji se biraju abatmenti za svaki dentalni implant posebno i nakon obrade abatmenta počinje izrada stalnih zubnih krunica. Za izradu zubnih krunica na implantima potrebno je 7-14 dana, sa dvije do tri probe u tom periodu. Za vrijeme tih proba definitivno se određuje boja i oblik zubne krunice, a sve u saradnji sa pacijentom i njegovim željama. Na kraju slijedi definitivno pritezanje abatmenta i cementiranje stalnih zubnih krunica, čime se završava cijeli proces. Pogledaj još više detalji na drcavic.com.